Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Tomatsuppe

November 2019

Du skal bruge:

150g bacon
50g smør
3 løg grofthakkede løg
2 gulerødder i stykker
70g tomat koncentrat
2 spsk. mel
1 kg friske tomater i stykker eller 800g hakkede dåse tomater
4 dl vand
4 fed flækkede hvidløg
3 hønsebouillon terninger
½ tsk. kommen
1 tsk. karry
4 tsk. timian

Bacon skæres i mindre stykker og steges ved moderat varme i en 3 l gryde. Tilsæt halvdelen af de hakkede løg, gulerødder, smør, tomat koncentrat. Sauter det hele. Tilsæt mel og rør rundt. 

Tilsæt tomater i stykker eller dåse, vand og bouillon terninger. Kog op og tilsæt nu resten af løgene. Lad simre i 5 min. Tilsæt hvidløg, kommen, karry og timian.

Blend det hele og passer suppen gennem en sigte, hvor man kan bruge en suppe øse til at presse det igennem sigten. Det der bliver tilbage i sigten, fryser man ned i en lille plastik bøtte eller pose og bruger det som smagsgiver næste gang man laver f.eks. kødsovs, krydrede frikadeller, farsbrød etc.

Server suppen med hårdt ristet brød smøres mens det er varmt med hvidløgs smør. Man kan også tilsætte suppen lidt fyld i form af kogte ris som æltes med lidt karry, meget lidt kommen og lidt paprika.

Form ris massen som et æg og anbring i tallerkenen og hæld suppen ved.

Velbekomme.