Bæredygtig konference

Sådan skaber vi bæredygtige rammer for vores klode

Hos Hotel Svendborg har vi fokus på vores betydning for verden omkring os. Vi arbejder hele tiden på at implementere grønne og bæredygtige tiltag i forbindelse med planlægning og afvikling af konferencer og events.  

verdensmaal-groen-energi

Bæredygtig energi

Det er vigtigt for os at vælge bæredygtige løsninger, når vi bygger og renoverer. Ved den sidste tilbygning fra 2020 er taget på vores nye indgang et miljøvenligt mos-sedum-tag. Vi valgte et levende tag af græs, der absorberer vand, så det løber langsomt ud i kloakken, hvis der fx kommer et skybrud. Om sommeren holder taget på kulden, så der ikke bliver så varmt i bygningen, og taget binder også CO2. Nogle af de partikler, der kommer ned, når det regner, bliver bundet i vores mos-sedum-tag.

Vi har skiftet til LED pærer på hotellets 10.000 m2.

Derudover er vi medlem af miljømærket Green Key, der er en selvstændig international mærkningsordning, der også står bag andre mærkningsordninger som fx Blå Flag. Kriterierne omhandler en lang række krav inden for fx mad, rengøring, affald, energi, økologi, personale, vand og indeklima. Alle med mærket Green Key behandles, godkendes og kontrolleres løbende af en Jury bestående af Friluftsrådet og HORESTA, mens Miljøstyrelsen deltager som observatør med indflydelse på procedurer og kriterier. 

Se mere på https://www.green-key.dk/

Vi benytter Svanemærket linned og håndklæder på værelserne.

verdensmaal-groen-energi

Hvad kan du gøre som gæst under dit ophold?

  • Sluk lyset, når du forlader værelset
  • Afkort dit brusebad
  • Benyt hotellets cykler, når du skal rundt i området
  • Fravælg de små shampooflasker på værelserne
  • Genbrug håndklæderne
  • Fravælg den daglige rengøring, hvis du er på hotellet i flere dage
  • Det er muligt når du forlader dit værelse at aflevere dit affald i vores sorteringsspande  på værelsesgangen
  • Fravælg elevatoren – og brug trappen 
  • Fravælg den daglige rengøring, hvis du er på hotellet i flere dage
  • Det er muligt når du forlader dit værelse at aflevere dit affald i vores sorteringsspande  på værelsesgangen
  • Fravælg elevatoren – og brug trappen 
Tom Pelle - bæredygtighed i Svendborg
Verdensmaal groen forbrug og produktion

Lokale og danske fødevarer

Vi bestræber os på at benytte lokale og danskproducerede fødevarer og undgå unødig transport af varerne. Vi har daglig fokus på madspild, og hvordan vores overskydende mad genanvendes.

  • Vi benytter os af lokale leverandører af fx æg fra Tåsinge, rabarber, jordbær og æblemost fra Oure – og lokale øl og vine serveres til maden i vores restaurant.
  • Vi forsøger at tilbyde alternative vine til oversøiske drikkevarer
  • Vi forsøger som udgangspunkt at benytte frugt og grønt, som er danskproduceret, hvis leveringer er muligt
  • Vi tilbyder alternative retter til kødretter.
  • Vi begrænser madspild ved portionsanretninger fra buffet
  • Madaffald afhentes og omdannes til biomasse
  • Vi tilbyder alle hverdage ”to good to go”. Overskydende mad fra morgenmadsbuffet kan afhentes
  • Vi tilbyder overskydende mad gratis til ”Svendborg Natteravne”
  • Vi har vores egen urtehave, hvor vi forsyner køkkenet med krydderurter
  • Vi arbejder på at gøre køkkenet så økologisk som muligt – lige nu er minimum 25% af råvarerne økologisk
Verdensmaal groen forbrug og produktion

Hvad kan du gøre som gæst under dit ophold?

  • Tag ikke mere på din tallerken, end du kan spise…
  • Benyt hotellets sorteringsspande til affald
  • Undgå kildevand på flaske, men drik i stedet vand fra hanen
  • Smag på vores lækre, kødfrie retter 
  • Er du gæst til møde – genbrug dit kaffekrus
FN verdensmål 11

Aktiv i lokalsamfund og kulturliv

Vores lokalsamfund er afgørende for hotellets eksistens. Uden et velfungerende lokalsamfund med ønske om et aktivt kulturliv og viljen til at tillade et aktivt erhvervsliv. Det er vigtigt, at byen oplever det som positivt, at Svendborg har et hotel. Derfor er vi aktive i forhold til at skabe et godt lokalsamfund for både borgere, men også besøgende: 

  • Vi er i aktive i diverse bestyrelser, som fremmer kulturlivet i byen
  • Vi er sponsor på en lang række sportsaktiviteter for at støtte lokalsporten
  • Vi er en del af Erhvervsrådet for at sikre, at byen udvikling sig på en bæredygtig måde  
FN verdensmål 11

Hvad kan du gøre som gæst under dit ophold?

  • Du kan som konferencegæst benytte gratis bustransport
    fra Nyborg eller Odense Station
  • Du kan gøre dine indkøb i byens mange specialbutikker
FN verdensmål 8

Anstændige jobs

Vi driver en virksomhed, som tager et socialt ansvar. Vi tror på, at alle har en plads på arbejdsmarkedet.

  • Vi har omkring 10 forskellige nationaliteter ansat
  • Vi har elever og trainees i alle afdelinger
  • I samarbejde med Svendborg Kommunes jobkonsulenter tilbyder vi praktikophold
  • Vi har tre ansatte i flexjob

Sådan gør vi Hotel Svendborg grønnere

På Hotel Svendborg arbejder vi hele tiden med at gøre vores profil grønnere i forhold til vores konferencer og i forhold til at blive et mere bæredygtigt og klimavenligt hotel.

Hotel Svendborg facade

Indhent tilbud på dit næste møde eller din konference

Vi tilpasser vores rammer til jeres møde og konference. Kontakt os gerne ved spørgsmål.

*Ved klik på Kontakt mig, giver du os tilladelse til at sende dig vores månedslige brev med gode tilbud.

Konference, møde, generalforsamling? Kontakt os

Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål – og giver gerne en kop kaffe. Ring og få en snak med Lise eller Helle i vores konferenceafdeling. Fortæl dem om dine behov og ønsker og så hjælper de dig gerne med at skabe den konference som du ønsker.

Helle Hodal Key Account Manager Hotel Svendborg
Helle Hodal

Key Account Manager
+45 40 99 41 74
helle@hotel-svendborg.dk

Lise Bisgaard Madsen Hotel- og konferencechef Hotel Svedborg
Lise Bisgaard Madsen

Hotel- og konferencechef
+45 62 17 62 10
lise@hotel-svendborg.dk

Helle Hodal Key Account Manager Hotel Svendborg
Helle Hodal

Key Account Manager
+45 40 99 41 74
helle@hotel-svendborg.dk

Lise Bisgaard Madsen Hotel- og konferencechef Hotel Svedborg
Lise Bisgaard Madsen

Hotel- og konferencechef
+45 62 17 62 10
lise@hotel-svendborg.dk