Bæredygtig konference
Sådan skaber vi bæredygtige rammer for vores klode
Hos Hotel Svendborg har vi fokus på vores betydning for verden omkring os. Vi arbejder hele tiden på at implementere grønne og bæredygtige tiltag i forbindelse med planlægning og afvikling af konferencer og events.
Bæredygtig energi
Det er vigtigt for os at vælge bæredygtige løsninger, når vi bygger og renoverer. Ved den sidste tilbygning fra 2020 er taget på vores nye indgang et miljøvenligt mos-sedum-tag. Vi valgte et levende tag af græs, der absorberer vand, så det løber langsomt ud i kloakken, hvis der fx kommer et skybrud. Om sommeren holder taget på kulden, så der ikke bliver så varmt i bygningen, og taget binder også CO2. Nogle af de partikler, der kommer ned, når det regner, bliver bundet i vores mos-sedum-tag.
Vi har skiftet til LED pærer på hotellets 10.000 m2.
Derudover er vi medlem af miljømærket Green Key, der er en selvstændig international mærkningsordning, der også står bag andre mærkningsordninger som fx Blå Flag. Kriterierne omhandler en lang række krav inden for fx mad, rengøring, affald, energi, økologi, personale, vand og indeklima. Alle med mærket Green Key behandles, godkendes og kontrolleres løbende af en Jury bestående af Friluftsrådet og HORESTA, mens Miljøstyrelsen deltager som observatør med indflydelse på procedurer og kriterier.
Se mere på https://www.green-key.dk/
Vi benytter Svanemærket linned og håndklæder på værelserne.
Hvad kan du gøre som gæst under dit ophold?
- Sluk lyset, når du forlader værelset
- Afkort dit brusebad
- Benyt hotellets cykler, når du skal rundt i området
- Fravælg de små shampooflasker på værelserne
- Genbrug håndklæderne
- Fravælg den daglige rengøring, hvis du er på hotellet i flere dage
- Det er muligt når du forlader dit værelse at aflevere dit affald i vores sorteringsspande på værelsesgangen
- Fravælg elevatoren – og brug trappen
- Fravælg den daglige rengøring, hvis du er på hotellet i flere dage
- Det er muligt når du forlader dit værelse at aflevere dit affald i vores sorteringsspande på værelsesgangen
- Fravælg elevatoren – og brug trappen
Lokale og danske fødevarer
Vi bestræber os på at benytte lokale og danskproducerede fødevarer og undgå unødig transport af varerne. Vi har daglig fokus på madspild, og hvordan vores overskydende mad genanvendes.
- Vi benytter os af lokale leverandører af fx æg fra Tåsinge, rabarber, jordbær og æblemost fra Oure – og lokale øl og vine serveres til maden i vores restaurant.
- Vi forsøger at tilbyde alternative vine til oversøiske drikkevarer
- Vi forsøger som udgangspunkt at benytte frugt og grønt, som er danskproduceret, hvis leveringer er muligt
- Vi tilbyder alternative retter til kødretter.
- Vi begrænser madspild ved portionsanretninger fra buffet
- Madaffald afhentes og omdannes til biomasse
- Vi tilbyder alle hverdage ”to good to go”. Overskydende mad fra morgenmadsbuffet kan afhentes
- Vi tilbyder overskydende mad gratis til ”Svendborg Natteravne”
- Vi har vores egen urtehave, hvor vi forsyner køkkenet med krydderurter
- Vi arbejder på at gøre køkkenet så økologisk som muligt – lige nu er minimum 25% af råvarerne økologisk