Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Terrine med syltede rødbeder og mild sennepscrème

November 2018

Du skal bruge:

650 g hakket gris
200 g andelever
1 løg
1 skrællet æble
1 spsk. grønne peber korn
30 g pistacie
1 spsk. salt
1 tsk. peber
1 dl fløde
½ dl portvin
2 æg

Hakket gris og andelever røres sejt med salt og peber.
Tilsæt æg, fløde, revet løg og æble.
Smag til med portvinen og tilsæt hakket pistacie og hakket peberkorn.
Smør en form med smør og læg massen heri.
Sæt formen i et opvarmet vandbad og bag den i ca 2 timer ved 135 C.
Terrinen sættes til afkøling 2 timer inden den skæres.

Sennepscrème:
1 1/2 spsk. Dijonsennep
2 tsk. honnning
3 dl creme fraiche 18%
Salt
Peber
Bland

Bland dijonsennep og honning til en ensartet masse, og tilsæt derefter creme fraiche. Rør til dressingen er ensartet. Smag til med salt og peber, og lad dressingen stå i 5 minutter.

Anretning:
Skær 2 cm tykke skiver af terrinen. Læg en skive på tallerkenen og garner med syltet rødebede, sennepscrème og små salater.

Velbekomme.

Terrine af gris