Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Stikkelsbær-fool

Juli 2018

Mangler du en forfriskende sommerdessert? Så skal du prøve denne stikkelsbær-fool. Dejlig og nemt at lave til de varme sommeraftener. Du kan bruge både grønne og røde stikkelsbær, hvilket vil give variation i farven.

Du skal bruge:

125 g sukker
500 g stikkelsbær
1 bl. husblas
1,5 spsk maizena
3 spsk sukker
1,25 dl mælk
1,5 dl Naturel yoghurt
0,75 l fløde
1 æggehvide

Stikkelsbærpuré
Stikkelsbærrene drysses med sukker og sættes til side i 1 time. Stikkelsbærrene kommes i en gryde og varmes forsigtigt op. Bærrene koges igennem til kompot. Når kompotten er kølet lidt af, puréer den gennem en sigte eller brug en blender.

Læg husblassen i kold vand til den bliver blødgjort. Opløs husblassen i den stadig varme puré. Puréen sættes til afkøling.

Creme
1½ spsk maizena blandes med 3 spsk sukker samtidig med, at du varmer 1,25 dl mælk. Tilsæt sukker og maizena til mælken og kog op under piskning til en creme. Derefter skal den køles af.

Anretning
Vend frugtpuré og 1,5 dl Naturel i (gerne afdryppet ) yoghurt i. Pisk de 0,75 l fløde til blød skum og vend i. Pisk 1 æggehvide og vend den forsigtigt i. Fyld i glas, med grove makron stykker i midten af stikkelsbærmassen.

Velbekomme.

Stikkelsbær-fool