Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen
Stegt gravad laks med syrnet salat og sennepscreme
Oktober 2019
Gravad laks:
Gnides med stødt fennikel. Drysses derefter med salt, sukker og lidt knust enebær.
Sennepscreme:
1 spsk. knust sort peber, 1dl. hvidvin. 2 dl hyldeblomst saft. ½ spsk. knust tørret estragon. 5 skalotteløg, hakket. 5 spsk. hakket frisk dild.1 l pisket 38% cremefraiche. 3 spsk. dijon sennep. 2 spsk. honning. 2 spsk. citronsaft.
Knas:
150 g smør, 150 g mel, 300 g sukker, 6 æggehvider, 2 tsk. hakket rosmarin. Alle ingredienserne blandes sammen. Lad massen stå et par timer på køl. Dejen sættes ud på en bageplade i små stykker.
Anretning:
Laksen vendes hurtigt på en hed pande og anrettes med plukket salat, knas, sprød marineret fennikel og limecreme.
![](https://hotelsvendborg.dk/wp-content/uploads/2020/01/chefs-hat-sml-150x150.jpg)
![Stegt gravad laks](https://hotelsvendborg.dk/wp-content/uploads/2019/10/2019-10-liste-stegt-gravad-laks.jpg)