Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Souffle Rothschild

Februar 2018

Souffle Rothschild er en lækker dessert, der stammer helt tilbage fra Antonin Carâme – opfinderen af souffle som vi kender den. Opskriften har fået navn efter Rothschild, den rigeste familie i Frankrig på daværende tidspunkt.

Tid: 55 min
Ca. 6 personer

Du skal bruge:

2,5 dl mælk
50g sukker
50g smør
50g mel
5 æg
30g grofthakket armarena kirsebær
20g abrikos i tern
30g hakket chokolade
fint reven skal af 1 appelsin
1cl cognac.

Mælken koges op med sukkeret. Smørret smeltes og afbages med melet. Gryden tages fra varmen.
Den kogende mælk tilsættes og røres ud. Massen skal være som lind grød.

Massen afkøles og tilsættes 5 æggeblommer. Æggehviderne piskes til skum. Den ene halvdel af hviderne vendes i massen.

Nu vendes frugter chokolade og cognac i . Nu vendes resten af hviderne i.

Små smurte sukkerstrøet souffleforme ( ramakin ) fyldes ¾ op.

Soufflerne sættes ind i en 220 grader varm ovn og derefter skrues der ned til 175 grader og lader Soufflerne bage i 20-25 min. De sidste min af bagningen drysses med flormelis og glaseres.

Soufflerne skal serveres med det samme. Der kan serveres iscreme til.

Velbekomme.

Souffle Rothschild

Hotel Svendborg og Hotel Garni holder lukket fra søndag den 15. december til søndag den 29. december 2024 kl. 12.00.

I denne periode tilbyder vi overnatning på Hotel Ærø (uden morgenmad).
For booking, kontakt os venligst på post@hotel-aeroe.dk eller 6221 1700.

Nytårsmenu ud af huset
Læs mere her

For øvrige henvendelser kan vi kontaktes på booking@hotel-svendborg.dk eller 6221 1700.

Vi ønsker alle en glædelig jul.