Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Sommer dessert

Juni 2021

Sommer dessert med solbærsorbet

Solbærsorbet:
450g solbær
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
0,5 dl citron saft
2 spsk glukose sirup
1 dl pasteuriseret æggehvide

Kom solbær, sukker, citronsaft, korn fra vaniljestang og glukosesirup i en gryde og giv det et opkog, indtil bærrene er møre. Kom solbærmassen i en blender og blend det til en puré. Sigt blandingen gennem en sigte og smag evt til med mere citronsaft. Lad puréen køle helt af. Tilsæt piskede æggehvider og vend dem forsigtigt i massen. Hæld massen i ismaskinen og kør den, til det er en luftig sorbet. Kom den på frys og lad den sætte sig i ca en time.

Tærtebunde 4 stk:
60 g smør
140 g hvedemel
50 g flormelis
Lidt salt
1 æg

Bland mel, flormelis og salt sammen. Tilsæt blødt smør. Tilsæt pisket æg til dejen hænger sammen. Læg på køl i en time. Form dejen i forme og prik hul i tærtebunden. Kom bagepapir over og fyld dejen med ris eller bønner. Bages ca 8 minutter. Fjern så risene og bag ca 5 minutter, til tærten får farve og er sprød.

Pecan nødder:
Hak nødderne og kom dem på tærten inden den bages.

Karamelfyld:
100 g saltet smør
200g sukker
2 dåser kondenseret mælk
1,5 tsk salt

Smelt sukker i en gryde til det karamelliserer og kom din smør i det smeltede sukker. Pisk til det bliver en karamel. Hæld kondenseret mælk i gryden mens du rører. Pisk i Ca 5 min. Fjern fra varmen, tilsæt salt og hæld derefter karamellen over tærtebundene. Kom pecan nødderne oven på tærten og bag i Ca 15min. (Indtil overfladen er gylden) – drys lidt havsalt over kagen.
Kom på køl.

Chokolade ganache:
150 g g mørk chokolade
4 dl fløde

Varm fløden til lige før kogepunktet og kom chokoladen i gryden og pisk til det er en samlet masse. Kom massen over i en beholder og stil på køl. Piskes når den er helt koldt, til en flødeskums konsistens.
Kan kommes i tylle pose med tylle og sprøjtes som du kunne tænke dig, på den afkølede kage.

Sommerdessert