Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Petit Kartoffel & Bruschetta

Oktober 2020

Fyldt Petit Kartoffel med estragon mos, bacon og confiteret æggeblomme

Petit kartoffel
150g. Petit kartofler koges i salt vand til det er møre, men ikke så møre, and det falder fra hinanden. Derefter udhules kartoflerne sådan at der er plads til Estragon mosen.

Estragon mos
350g. bagekartofler skrælles, og skæres i mindre stykker. De hældes op i en gryde, og tilsættes salt, og vand så de er klar til at koges helt møre. Imens du venter på dine kartofler bliver møre, er det her du skal hakke din estragon, og bacon helt fint, da det skal vendes i kartoffel mosen, når det engang er færdigt. Efter kartoflerne er møre, presses de igennem en sigte, så det bliver til helt fint kartoffelmos. Mosen smages til med salt, og peber, koldt smør, samt sennep og det finthakkede bacon, og estragon. Så er din mos færdig, og klar til at blive fyldt i petit kartoflerne.

Syltede rødbede strimler.
100g. Rødbeder skrælles fri for skræl, og så skræller man nogle lange tynde ”skiver” af rødbederne, så man kan derefter skære nogle lange ”strimler” af rødbederne i fri hånd.
til sylte lagen bruges der 100g. Lagereddike og 100g. sukker, og koges op. Når det er kogt op, blandes rødbede strimlerne i syltelagen.

Confiteret æggeblomme
2 æggeblommer hældes i et lille ildfast fad, og dækkes over med olie. Derefter putter du den i ovnen på 65 grader i ca. en time til din æggeblomme føles holdbar og ”flyttebar”

Bruschetta

1 helt ciabatta skæres i moderate skiver. De drysses lidt med lidt hvidløg/Hvidløgsolie og kommes på en rist, så de er klar til at blive brunet af i ovnen i 6 min. På 200 grader.

Derefter skæres 100g. rødløg af, og 100g. tomater rigtig fint med et lille bdt. Baslilikum, og derefter anrettes det på den sprøde bruschetta.

Velbekomme.

Petit kartoffel og bruschetta