Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Muslingesuppe med karry og appelsin

Januar 2018

I januar måned byder vi på en lækker muslingesuppe med karry og appelsin til de kolde måneder. Retten er let at gå til og tager ikke lang tid at lave.  

Du skal bruge:

2 kg renset og skyllet blåmuslinger
10 stk kammuslinger
5 hakket skalottelåg
50 g karry
100 g smør
saften fra 8 appelsiner
1 l god fiskefond
1 l piskefløde
urter i julienne
persille stilke
hakket persille
2 dl hvidvin
Portioner: 10

Sauter de hakkede skalotteløg.
De hakkede skalotteløg sauteres i smør til de er møre. 

Muslinger tilsættes.
Når løgene er som de skal være tilsættes muslinger med hvidvin og persillestilke. Retten dampes under låg i ca. 5-8 min.

Muslinger pilles fra skallerne.
Fonden hældes fra og gemmes, og muslingerne pilles fra skallerne og gemmes som fyld til suppen. I en anden gryde brændes karry af i lidt smør og appelsinsaften hældes i og skal koge indtil ca. halvdelen er tilbage. 

Fiskefond, muslingefond koges ind.
Fiskefond, muslingefond, fløde og lidt safran koges sammen til det er let cremet. 

Kammuslinger tilføjes til suppen.
Kammuslingerne skæres igennem og hældes i suppen og lader det hele koge op. 

Suppen anrettes.
Suppen anrettes i en dyb tallerken med muslinger, urter i julienne, lidt appelsin og kviste grønt som pynt

Velbekomme.

Muslingesuppe