Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Laksesoufflé med hvid aspargescrème, crudité af radiser, grønne asparges og ærteskud

April 2019

Du skal bruge:

330 g rent fersk laksekød
3 dl fløde
2 æggehvider
7 g salt
1 g peber
Opskrift

Mousseline:
Sørg for at ingredienserne er meget kolde. Laksekødet må gerne have været i fryseren en 30 min tid før anvendelse. Laksen køres sej i en blender med salt og peber. Tilsæt æggehvider og til sidst fløden. Nu har man en luftig masse som også kaldes en Mousseline (mousse). Kom mousselinen i små portionsforme. Bages i vandbad ved 165 C i ca. 40 min. Sørg for at vandbadet er opvarmet når man sætter mousselinerne i. Efter bagning lader man dem trække 30 min og vender dem derefter ud af formen.

Aspargescreme:
Hvide asparges skrælles, hovederne gemmes, og koges møre med fløde. Blendes og smages til med salt, peber og meget lidt smør.

Cruditè af grønne asparges og radiser:
Grønne asparges skrælles med en tynd skræller. Radiser skæres i meget tynde skiver. Begge dele lægges i isvand 30 min før de skal anvendes.

Anretning:
Med en spiseske tager man lidt aspargescreme og trækker den lidt ud på sin tallerken. Anbring laksemousselinerne derpå, og garnér med crudité af radiser og grønne asparges samt lidt ærteskud.

Velbekomme.

Laksesoufflé m/ hvid aspargescrème, crudité af radiser, grønne asparges og ærteskud