Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Kartoffel-porre suppe med timian serveret med variation af porre og kartoffelchips

Januar 2020

Med syltede porreringe, smørdampede julienne og brændt porre

Finthakket løg og bacon i tern sauteres af i en gryden. Kartofler i skiver og porre i ringe kommes på, samt frisk timian. Sauteres af – må ikke blive brunt! Der kommes suppe på og puréres. Husk at fjerne timian inden den blendes – sigtes efter den er blendet.

Porreringe i ca. ½ cm tykkelse – lægges i en rejespand. Overhældes med lage. De må ikke koges i lagen!
Lage: Æblecidereddike, lagereddike, sukker og hel koriander.

Smørdampede julienne: Julienne af porre – det grønne! Skæres i pæn, tynd julienne, dampes i en lille kasserolle med rigtig smør – ikke afklaret! Husk salt og peber.

Brændt porre: Det hvide af porren skæres i stokke af 4 cm i længden – skæres skråt i toppen. Blancheres og lægges på stillingen. Dyp porren i garni vand så den bliver varm og brunes rigtig godt på endefladerne.

Når der anrettes, pyntes der med lidt brøndkarse.

Velbekomme.

Kartoffel-porre suppe med timian - Månedens opskrift Hotel Svendborg