Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Karamelparfait

September 2018

Du skal bruge:

175g sukker
1 dl sødmælk
1/2 dl pastauriseret æggeblomme
3 dl fløde
200g valnødder
1 stk æggehvide

Karamelparfait
Smelt 37,5g sukker til en gylden karamel. Tag gryden af og tilsæt mælken. Sæt den igen over varmen til karamellen er smeltet. Sigt karamellem og afkøl. Pist æggeblommer og 37,5g sukker til en tyk masse. Pisk fløden til let skum, vend forsigtigt de 3 ting sammen. Fyld på form og sæt på frost.

Valnøddebunde
Blend 100g sukker og 200g valnødder fint sammen. Strø blanding ud på bageplade, rist i ovnen ved 170 grader. Afkøl din blanding før du rører 1 æggehvide i. Vend grøden sammen med marengs lavet på 4 æggehvider til den har en enstartet konsistens. Smøres på en bageplade med bagepapir. Bages ved 170 grader i 15-17 min.

Velbekomme.

Karamelparfait