Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Kalv i frikassé

Juni 2019

Du skal bruge:

2,5 kg kalvebryst eller bov skæres i tern på 2,5 x 2,5 cm. Sættes over i ca 5 l koldt vand og koges op. Under kogning skummes der for urenheder. Der koges en halv time.

Der tilsættes nu et sellerihoved delt i 2 og 6 gulerødder.

Når kødet er kogt tages det op sammen med urterne.

Tilsæt suppen 2 terninger hønsebouillon og kog op. Sigt suppen gennem et klæde. Reducer suppen så der ca 2 l.

Smelt 150 g smør og tilsæt 200 g mel. Bag det af i gryden så man har en tyk bolle.

Tilsæt suppen og kog igennem til den er flot jævn. Smag til med salt og hvid peber.

8 hvide asparges skrælles og skæres i passende stykker.

De kogte selleri og gulerødder skæres i passende stykker.

3 æggeblommer og 3 dl fløde røres sammen i en skål.

Tilsæt æggeblandingen til den meget saucen, som nu ikke må koge.

Tilsæt asparges stykkerne, det lune kød, gulerødder, selleri og 2 kopper ærter.

Der smages til med saften fra 1 citron.

Anretning:
Server frikassen i en dyb tallerken og drys med friskhakket persille. Der kan serveres hvide kartofler eller hvidt brød til.

Velbekomme.