Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Kalv i frikassé

Juni 2019

Du skal bruge:

2,5 kg kalvebryst eller bov skæres i tern på 2,5 x 2,5 cm. Sættes over i ca 5 l koldt vand og koges op. Under kogning skummes der for urenheder. Der koges en halv time.

Der tilsættes nu et sellerihoved delt i 2 og 6 gulerødder.

Når kødet er kogt tages det op sammen med urterne.

Tilsæt suppen 2 terninger hønsebouillon og kog op. Sigt suppen gennem et klæde. Reducer suppen så der ca 2 l.

Smelt 150 g smør og tilsæt 200 g mel. Bag det af i gryden så man har en tyk bolle.

Tilsæt suppen og kog igennem til den er flot jævn. Smag til med salt og hvid peber.

8 hvide asparges skrælles og skæres i passende stykker.

De kogte selleri og gulerødder skæres i passende stykker.

3 æggeblommer og 3 dl fløde røres sammen i en skål.

Tilsæt æggeblandingen til den meget saucen, som nu ikke må koge.

Tilsæt asparges stykkerne, det lune kød, gulerødder, selleri og 2 kopper ærter.

Der smages til med saften fra 1 citron.

Anretning:
Server frikassen i en dyb tallerken og drys med friskhakket persille. Der kan serveres hvide kartofler eller hvidt brød til.

Velbekomme.

Hotel Svendborg og Hotel Garni holder lukket fra søndag den 15. december til søndag den 29. december 2024 kl. 12.00.

I denne periode tilbyder vi overnatning på Hotel Ærø (uden morgenmad).
For booking, kontakt os venligst på post@hotel-aeroe.dk eller 6221 1700.

Nytårsmenu ud af huset
Læs mere her

For øvrige henvendelser kan vi kontaktes på booking@hotel-svendborg.dk eller 6221 1700.

Vi ønsker alle en glædelig jul.