Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Hasselnød dessert

Maj 2022

Hasselnød dessert til 4 personer

Nøddemousse
3 æggeblommer
40 g sukker
70 g ristede hasselnødder
1,5 dl letpisket fløde
2 piskede æggehvider
smag til med lidt cognac
2,5 blade husblas

Fremgangsmåde:
1. Rist hasselnødder på 130 grader, til de er gyldne
2. Husblas sættes i blød
3. Sukker og æggeblommer piskes til æggesnaps
4. Pisk fløde letpisket
5. Pisk æggehvider
6. Hak hasselnødder
7. Vend det hele sammen
8. Tilsæt husblas og cognac
9. Tilsæt i forme ( hvis i bruger silikone forme så frys det ned, så kan i vende moussen ud når det er frosset)
10. Sæt på frost til den er til at vende ud og derefter på køl og hærdes

Hasselnødde iscreme
2 L mælk/fløde (hasselnødderne trækker meget væske til sig så man får kun 1,5 L færdig ismasse)
330 g hasselnødder
165 g sukker
1 vaniljestang ( kan undlades )
1,5 dl æggeblommer

Fremgangsmåde:
1. Rist nødderne til de er gyldne på 130 grader
2. Tilsæt nødder i mælk/fløde og kog i ca 30-45 min og evt. blend til sidst for at få mere smag fra nødderne (eller indtil den har en kraftig smag af nødder). Sigt massen og kog op m. sukker og vanilje
3. Legere massen over vandbad ca. 20 min. Hvis du har et termometer så skal temperaturen være ca. 80 grader. Du kan også stoppe med at temperer ved 75 grader og derefter sætte på køl
4. Kør på ismaskine når ismassen er helt kold
(Hvis hasselnøddemælken er for tyk eller du har mindre end 1,5 liter, kan den spædes op med lidt mere fløde efter den er legeret)

Appelsin sauce
2,5 dl appelsinsaft
½ vaniljestang
50 g sukker
0,25 dl Grand mariner

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienser og kog til rette konsistens ca. 25 min
2. Smag til med lidt alkohol og citronsaft (evt. smag til med citronskal og appelsinskal)

Krokant
1 dl sukker
100 g hasselnødder

Fremgangsmåde:
1. Smelt sukker
2. Tilsæt hasselnødder
3. Lad det køle af

Nøddebund: ( en hel bradepande )
285 g æggeblommer
170 g sukker
125 g æggehvider
60 g sukker
60 g mel
225 g hasselnøddemel
60 g smeltet smør

Fremgangsmåde:
1. Pisk æggeblommer og sukker sammen
2. Pisk æggehvide og sukker sammen
3. Blend hasselnødder
4. Mel og hasselnødder blandes sammen
5. Smelt smør
6. Vend æggemasserne sammen og vend mel i
• Smør vendes i til sidst
bages ved 180 grader i 6-8 min

Hasselnød dessert