Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen
Grønkålssalat med
vaniljesyltede Hokkaidogræskar
Februar 2023
Laves en uge før
Vaniljesyltede græskar:
- 1 hokkaidogræskar
- 250 ml. vand
- 750 g rørsukker
- 500 ml æblecidereddike
- 2 stænger vanilje
Fremgangsmåde:
Skræl græskaren med en tyndskræller eller en skarp kniv.
Halver den, fjern kerner og de små trævler i midten.
Skær den i både af 2-3 cm
OPSKRIFT PÅ SALATEN:
- 1 Pose snittet grønkål (kan købes i de fleste dagligvare butikker)
- 1 granatæble
- 2 avocadoer
- Evt. ristede mandler
Fremgangsmåde:
Hele mandler ristes på en tør pande, når de er afkølet hakker i dem groft.
Granatæblet halveres, så slår du på skallen med en ske, og kernerne falder ud, husk at have en skål under, saften må gerne komme med.
Halver avocadoerne, fjern stenen tag kødet ud med en ske, skærer i mundrette stykker
De syltede græskar skæres ligeledes i mundrette stykker
Man kan evt. tage 1-2 spsk. lage fra græskaren og vende i grønkålen
Det hele vendes sammen og i har den mest lækre salat der kan spises til din aftenmad.
Kan evt. toppes op med ristede mandler