Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Grønkålssalat med
vaniljesyltede Hokkaidogræskar

Februar 2023

Laves en uge før  

Vaniljesyltede græskar:

  • 1 hokkaidogræskar
  • 250 ml. vand
  • 750 g rørsukker
  • 500 ml æblecidereddike
  • 2 stænger vanilje

Fremgangsmåde: 

Skræl græskaren med en tyndskræller eller en skarp kniv. 

Halver den, fjern kerner og de små trævler i midten.

Skær den i både af 2-3 cm

OPSKRIFT PÅ SALATEN:

  • 1 Pose snittet grønkål (kan købes i de fleste dagligvare butikker)
  • 1 granatæble
  • 2 avocadoer
  • Evt. ristede mandler

Fremgangsmåde: 

Hele mandler ristes på en tør pande, når de er afkølet hakker i dem groft.

Granatæblet halveres, så slår du på skallen med en ske, og kernerne falder ud, husk at have en skål under, saften må gerne komme med.

Halver avocadoerne, fjern stenen tag kødet ud med en ske, skærer i mundrette stykker

De syltede græskar skæres ligeledes i mundrette stykker

Man kan evt. tage 1-2 spsk. lage fra græskaren og vende i grønkålen

Det hele vendes sammen og i har den mest lækre salat der kan spises til din aftenmad.

Kan evt. toppes op med ristede mandler