Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Citronmousse uden æg

Oktober 2023

Ingrediens liste:

  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl cremefraich
  • 1 ½ dl sukker
  • 1 ½ dl citronsaft fra friske citroner
  • 5 blade husblas
  •  

Fremgangsmåde:

Pres saften af citronerne, så det passer med 1 ½ dl saft. Husblassen sættes i blød i koldt vand. Fløden piskes til let skum. Cremefraiche og sukker piskes sammen på piskerens laveste trin indtil sukkeret er opløst.

Ca. ½ dl af citronsaften varmes langsomt op til den kun lige er lillefinger varm. Dvs. indtil spidsen af din lillefinger ikke kan være på bunden længere.

Citronsaften tages af varmen. Husblassen vrides for vand og smeltes i den lune citronsaft. Derefter tilsættes resten af citronsaften til citron og husblas. Når citronsaften er lunken, hældes den i cremefraiche-sukkerblandingen, mens man samtidigt let rører rundt, så husblassen ikke klumper. Til sidst vendes flødeskummen forsigtigt i cremefraiche-sukker-citronblandingen. Lad det stivne på køl i et par timer før brug.

Anretnings forslag:

Tilføj lidt friske hindbær på toppen. Velbekomme.

Citronmousse med hindbær på toppen