Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Cannelès – en sød kage med regional stolthed i Bordeaux

December 2018

Som vi fynboer har brunsvier er Cannelès, en meget sød kage, som er regional stolthed i Bordeaux. Da Cannelès betyder riflede er formene også lavet som sådan. Hvis man ikke har disse speciale forme, kan man sagtens bruge nogle cylindriske forme eller små folie forme. Hvis man bruger andre forme, end den riflede, skal man nok bare sikre sig med, at nøjes med at kalde sit bagværk en dejlig kage.

Du skal bruge:

0,5 l l mælk
50 g.smør
1 stang vanilje
2 hele æg
2 æggeblommer
250 g sukker
100 g mel
1 knivspids salt
4 cl rom
1 tsk. Kanel

Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud
Mælk og smør kommes i en gryde og vaniljen tilsættes
Det hele varmes op til kogepunktet
Imens kommes de 2 æg og de 2 blommer i en skål og håndrøres så æggene lige er samlet
Herefter kommes mel, sukker og salt i, og der røres grundigt
Konsistensen er tyktflydende
Når mælken er varmet godt op, hældes til en start lidt af det i dejen, og der røres grundigt til mælken er fordelt. Så hældes resten af mælken i, og der røres grundigt igen
Dejen bliver tynd som pandekagedej
Tilsæt rom og kanel
Lad dejen trække min 24 timer
Bagetid: Afhængig af størrelse på forme
0,75dl form: 10 min ved 235° C derefter 25 min ved 170° C
1,5 dl form : 15 min ved 235° C Derefter 45 min ved 170° C
Lad kagerne stå at hvile i formene 30 min inden de vendes ud
Anretning: Bestøv med lidt flormelis og server dem med lidt blomme-æble kompot og lidt creme fraiche.

Anretning:
Bestøv med lidt flormelis og server dem med lidt blomme-æble kompot og lidt creme fraiche.

Velbekomme.

Cannelès