Pressemeddelelse

Svendbrødet

Hotel lancerer eget brød og giver lokale, kulinariske produkter en særrolle

”Svendbrødet” er blot ét eksempel på, hvordan Hotel Svendborg og lokale fødevareproducenter styrker hinanden.

– Næppe noget andet sted i Danmark kan du indenfor en radius af 20 kilometer finde så mange lokale og ofte økologiske specialiteter – frugt, vin, øl, most, honning og meget mere – som på Sydfyn, siger restaurantchef Jan Milton fra Hotel Svendborg.

– Det elsker vores hotel- og konferencegæster, og de kører gerne ud til producenterne for at købe en bid af Sydfyn med hjem. Sidste år fik lokale vinproducenter eksempelvis tømt deres lager på få måneder af de vine, vi tog på vinkortet, fortæller han. I år satser Hotel Svendborg fokuseret på flere sydfynske specialiteter som en særlig attraktion.

Helt nyt brød

Første del af det nye lokalkulinariske koncept på hotellet er ”Svendbrødet”. Navnet er udviklet i en medarbejderkonkurrence, men opskriften er udviklet af Jan Milton efter samråd med Økomølleriet i Ringe. De leverer det friskmalede mel til de runde brød, der serveres både til morgen- og frokostbuffeten på hotellet. Svendbrødet har en tæt krumme, en klæg struktur og en mild smag, som får ekstra fylde med hotellets hjemmekærnede smør.

– Det lokale og autentiske bliver efterspurgt af turister i hele verden, og på Sydfyn er kulinariske kvalitetsprodukter en del af vores DNA, siger Jan Milton.

– Derfor skal lokale produkter i år udgøre mindst 25 procent af vores morgen- og frokostbuffeter, siger han og afslører, at flere initiativer er under udvikling.

Bag-selv pose

Når gæsterne har nydt Svendbrødet på hotellet, kan de købe alle ingredienserne med hjem. En færdigblanding med opskrift kan indtil videre kun købes lokalt, og i butikken Øland, få hundrede meter fra hotellet har ejeren, Sune Østbjerg, stor forventning til interessen fra byens gæster.

– Historien om det økologiske og lokalt udviklede brød matcher fint det, vores kunder i øvrigt efterspørger, og her kan alle turister og lokale jo få glæde af det, siger Sune.

Mikael Hansen, direktør i foreningen Kulinarisk Sydfyn, er begejstret for konceptet. – Det er et fantastisk initiativ, hvor hotellet og lokale producenter styrker hinanden, siger Mikael.

Hemmeligheden

– Det unikke ved Svendbrødet er, at det blandes med æblemost og honning fra lokale leverandører, som sammen med melblandingen giver den særlige smag og konsistens, og med færdigblandingen har vi gjort det let at få samme oplevelse derhjemme, siger Jan Milton.

For yderligere oplysninger:
Restaurationschef Jan Milton
+45 62 17 62 07
jan.milton@hotel-svendborg.dk

Svendbrød - Hotel Svendborg
Svendbrød Jan Milton og Sune Østbjerg

Jan Milton (th) har udviklet det nye ”Svendbrødet”, og alle lokale, økologiske ingredienser kan købes hos Sune Østbjerg i butikken Øland. Foto: Geir Hauksson