Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Skindstegt torsk i syrlig, brunet smør med tørret persille, æble og saltede hasselnødder

Februar 2020

Hertil confiteret jordskok og friteret kartoffel-pæremos

Torsk: Torsken skæres i pænt stykke på ca. 160 gr. Steges i halv afklaret smør og halv almindelig smør. Steges helt sprødt på skindsiden, vendes og krydres med salt og peber. Der kommes masser af citronsaft over fisken og i smørret. Ved servering kommes der lidt af smøret på tallerkenen.

Tørret persille: Persillen plukkes og kommes på en tallerken, der er kommet film over. Det tørres i mikrobølgeovn i ca. 2-3 min. Smuldres og sigtes.

Æble: Skæres i pæne tern, ca. 1cm x 1 cm. Skal være rå!

Saltede hasselnødder: Der hældes vand på en pande med masser af salt. Dette koges op og tilsættes hasselnødder med skal. De koges med i væden i ca. ½ min. Vandet sigtes fra og salt og nødderne kommes på panden og ristes indtil de er pæne hvide hele vejen rundt.

Confiteret jordskok: Jordskokkerne skrælles og skæres i pæne, små trekanter. Confiteres i smør, kom evt. lidt vand ved også, så smørret ikke brænder.  De varmes i lidt smør ved servering.

Friteret kartoffel/pære mos: Der laves en duchesse masse af kartofler som blandes med en mos af pære. Mosen må ikke blive for våd. Den smages til med salt og peber. Den må gerne smage meget af pære!

Den rulles i kugler på ca. 3 cm i diameter og paneres af to gange. Friteres inden servering ad to gange i egen olie. Der serveres ca. 3 til hver kuvert.

Velbekomme.

Skindstegt torsk med friteret kartoffel-pære mos.