Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Rabarber – anisparfait – lakrids – marengs

Juni 2019

Du skal bruge:

Rabarber:
1 kg rengøres og skæres til så de passer i en lille aflang form. Lun 5 dl vand 400 g sukker og ½ dl væde fra syltede rødbeder.
Pocher rabarberne i lagen til de er møre og al dente.
Rabarberne tages op og lagen reduceres til det halve.
Derefter tages 1 dl sirup af, hvor i der smeltes 10 blade husblas.
En lille aflang form fores med film, og der lægges rabarber og sirup i lag og derefter sættes den i pres til den har sat sig.

Anisparfait:
½ l piskefløde, 4 æggeblommer, 100g sukker, ½ tsk. vanilje, 3 tsk. anispulver.
Fløden piskes til skum. Æggeblommerne piskes hvide.
Tilsæt anis og vanilje.
Vend flødeskummet i æggemassen.
Frys parfaiten i en passende form.

Marengs:
3 æggehvider, 100 g sukker, 3 spsk flormelis, 2 dråber eddike, meget lidt salt.
Pisk æggehvider stive, tilsæt sukker, flormelis, eddike lidt efter lidt.
Smør ud på silikonemåtter i et tyndt lag og tør ved 70 grader i 2-3 timer.
Der brydes flager af dette.

Anretning:
Lakrids rives hen over desserten ved anretningen.

Velbekomme.

Rabarber – anisparfait – lakrids – marengs