Månedens opskrift fra Restaurant Krinsen

Lam med ragout af hvide bønner

Maj 2019

Du skal bruge:

Lam:
70 g filet, 100 g kølle. (køllen er delt i muskler og stegt individuelt).

Lammefond:
Ben og sener brunes af.
Tilsæt hakket løg, selleri, timian, 2 knorr hønsebouillon pr. 1 l. vand.
Koges max. 45 min. og sigtes derefter. Reducer nu lagen til det halve.

Bønner:
Butterbeans udblødt i vand i 12 timer ( dårlig smag efter 18 timer ).
Koges møre i nyt vand med salt.

Rodfrugter:
Pastinak, selleri og persillerod skæres i små tern og sauteres i smør.
Kog dem med knust hvidløg hvidvinseddike og hvidvin til det er næsten tørt.

Tilsæt tomatpure og timian og lad det bage igennem.
Tilsæt lammefond og kog igennem.

Anretning: 
Ved serveringen kommes bønner og groftskåret tomatkød i saucen, som anrettes i bunden af tallerkenen. Lammet skæres i passende stykker og anrettes med friterede rodfrugter i stave og sprødkogte grønsager.

Velbekomme.

Lam med ragout af hvide bønner